Det beste jeg vet

den

Bok

Jeg liker fortsatt å lese bøkene til Astrid Lindgren og Anne-Cath. Vestly, selv om det er noen år siden sist nå. De skrev helt utrolig godt! Jeg skrev særemne om Anne-Cath. på videregående også, husker fortsatt jeg stod litt vel engasjert foran klassen og prøvde å få frem hvor imponerende det er at voksne mennesker klarer å skrive fra et barns synspunkt på en så bra måte…

Hvis jeg skal lese bøker for voksne må det være grov krim for å klare å holde på interessen min. Som for eksempel Stalker av Lars Kepler, som skuffende nok var et pseudonym.  Boken er skrevet av et ektepar som jeg faktisk synes preger boken i enkelte «scener». Men absolutt verd å lese, selv om den etter min mening tok litt av i de siste kapitlene. Ellers så kan jeg like historier fra virkeligheten. Det blir litt som å lese en dokumentar, som er en av mine favorittsjangre når det kommer til film. For eksempel «Menneskejeger» av Asbjørn Hansen, og «Barna i dødens hus» som er skrevet av den ene datteren til seriemorderen Fred West.

«Inntrengeren står helt stille med ryggen mot spisestua og blikket rettet mot gangen inn til kjøkkenet. Den store kjøkkenkniven henger i høyre hånd som rykker litt utålmodig.
Susanna beveger seg baklengs med blikket festet på skikkelsen i entreen. Høyre fot sklir mot gulvet, og parketten knirker svakt idet hun legger tyngde på den.
Hun må komme seg ut, men hvis hun går mot kjøkkenet blir hun sett gjennom gangen. Kanskje rekker hun å få nøklene opp fra skåla, men det er slett ikke sikkert.

Gulvet knirker under den venstre foten hennes. Hun stanser og ser at skikkelsen snur seg mot spisestua, løfter blikket og ser rett på henne via et av de mørke vinduene. Susanna tar et langsomt steg bakover. Inntrengeren begynner å gå mot henne. Hun utstøter et klynk av redsel, snur seg og springer inn i tv-stua. Hun sklir på teppet, mister balansen, slår kneet i gulvet, tar seg for med hånden og stønner av smerte. En stol dunker mot spisebordet.
Hun hører raske skritt bak seg. Uten å se seg rundt styrter hun inn på badet igjen og låser døra. Lufta er fortsatt varm og fuktig. Dette skjer ikke, tenker hun panisk.
Hun går forbi servanten og toalettet og trekker til side gardinen foran det lille vinduet.
Hendene skjelver idet hun begynner å løsne den ene haspen. Den sitter fast. Hun røsker i haspen samtidig som hun forsøker å roe seg ned, lirker litt på den, vrir den til side og får akkurat løsnet den første haspen idet det kommer en skrapende lyd fra låsen på baderomsdøra. Hun bykser mot døra og får tak i låsvrideren i samme øyeblikk som den begynner å rotere. Hun holder imot vridningen med begge hender og kjenner hjertet hamre vilt av redsel.» -utdrag fra Stalker

Sko

Jeg har en ganske enkel skosmak. Av hverdagssko går det i lave, hvite Nike Air Force 1. De minner meg om tiden da hip hop var en veldig stor del av livet mitt. Og de er litt rare, ganske store og grove sko som skiller seg litt ut. Jeg bruker også lave, hvite Reebok Princess, litt i samme gata men i «snillere» design.

Hvis jeg skal pynte meg varierer jeg mellom høye og lave Acne Pistols i svart og brune oxfordsko fra Sixtyseven. Jeg kjøpte begge Acne-parene brukt på Finn.no for litt over 2000,- til sammen. Jeg hadde nok aldri klart å rettferdiggjøre det å bruke over 6000,- på to par sko!

afterdrk-newacnepistol1

Ferie

Jeg reiser ganske sjelden. Men drømmer om å reise til Italia og Frankrike igjen, typ være et par dager i ulike byer og bare bade, se på det som er å se, shoppe og spise god mat og drikke vin.

Typisk norsk ferie for meg er vel å sole meg i hagen hjemme, grille hos foreldrene mine eller henge på hytta. Som forsåvidt er ganske luksus i seg selv.

Drikke

O´boy med lettmelk er min absolutte favoritt. Jeg drikker også te nesten hver dag- fruktte fra Lipton med tre suketter og en teskje god honning. Undervurdert. Jeg tror farmor står bak min kjærlighet for te, hun brukte å servere nypete blant annet, med mye sukker i.

Av alkoholholdige drikker er gin tonic og riesling favorittene. I det siste har jeg også begynt å like rødvin. Johannes får ta skylden for dét!

1513681_10153412946900180_5899367974654795037_n.jpg

 

Musikk

Da jeg var yngre synes jeg det var så teit når folk svarte at de likte «all musikk». Det hørtes så upersonlig ut. Jeg var jo veldig ensporet på hip hop og veldig «nøye» på musikk, ville vite alt om artistene og meningen bak hver sang… Det gikk i Aesop Rock, Cannibal Ox, Wu-Tang Clan, Nas, M.O.P, El-P og Company Flow, Quasimoto og Madlib, Lootpack og så videre.

Musikk jeg fortsatt liker og hører på riktignok. Men nå har jeg utvidet smaken min til de fleste sjangre. Det går for tiden mest i EDM, og så har jeg en forkjærlighet for gammel rock og pop! Pink Floyd, The Eagles, The Rolling Stones, Dire Straits etc.

Trening

Nå som jeg er hesteløs har det blitt ganske inaktive dager. Også pga. forkjølelse, men det er naturlig nok lettere å ligge på sofaen når man ikke MÅ i stallen og bruke kroppen på den måten. Men jeg skal kjøpe kort på treningssenter neste uke. Så er planen å trene tre dager i uka og fokusere litt mer på kosthold. At jeg får i meg nok proteiner og litt mindre usunne ting til hverdags.

Mat

Jeg liker vel egentlig det meste! Kjøtt.

Sminkeprodukt

Jeg liker veldig godt et solpudder som fulgte med i et kit fra Estée Lauder som jeg fikk til jul. Det gir en naturlig og fin glød. Tror det heter «all over shimmer».

DSC01571-1024x683.jpg

 

Hemmelig synd

Keeping Up with the Kardashians. Seriøst herlig enkel underholdning. Og en inspirasjon til å pynte seg noenlunde mer, iallefall av og til.

Keeping-Up-Kardashians-Season-10-Funny-GIFs.jpg

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s