En ny tilværelse

den

En hverdag uten hest er… lettende. Helt ærlig talt. Selvfølgelig kan jeg iblant savne de daglige gjøremålene og kontakten med hestene, men alt i alt oppleves det bare godt å kun fokusere på jobb og menneskene rundt meg. Nå håper jeg bare på å finne et godt hjem til Quintendo så snart som mulig.

Før skjønte jeg ikke hvordan folk klarte å jobbe full stilling som sykepleier i to- eller tredelt turnus og fortsatt ha tid til å trene og være sosial, reise og slike ting. Jeg gikk ofte og følte at jeg ikke strakk til, og levde et ganske annerledes liv enn alle andre. Mens kollegene hadde sovet lenge og slappet av før seinvakt, kanskje gått en tur, hadde jeg allerede vært på Skarset og trent to hester. Rart å tenke på!

Jeg har klisjéaktig nok meldt meg inn på nettopp treningssenter igjen, og hadde min første økt denne uka. Jeg trente mye styrke da jeg var yngre og drev med friidrett, så det var godt å være på en kjent arena igjen og få brukt kroppen! Jeg er enormt støl, men skal ta en ny økt i morgen. Jeg tenker å ha minst én dag fri mellom hver økt for å gi musklene tid til å vokse.

Jeg fant et tredagers helkroppsprogram på Treningsforum.no, og det virker så langt som et godt program å starte med. Blant annet inngår knebøy (som gikk bedre enn forventet så lenge jeg ikke hadde på tung vekt), Arnold-press, planke, bicepscurl og benkpress. Så får jeg se om jeg etterhvert varierer litt på noen av øvelsene.

Jeg hadde knapt treningsklær, så jeg var innom H&M og kjøpte en tights og to treningstopper. Og i dag bestilte jeg flere t-skjorter og tightser fra H&M og Sportamore.no. Salg på begge steder, så jeg gjorde noen kupp! En treningsbag fra Nike ble også med på kjøpet. Den får også fungere som overnattingsbag de dagene jeg sover i Molde.

886066510765_005_db1dc648110d484d84f29902303c2062

I nyjobben går det forsåvidt bra. Jeg føler jeg har noe å komme med ift.det rent sykepleiefaglige og det kjennes fint. Jeg har jo faktisk erfaring fra mange ulike felt og det kommer godt med! Men så er det dessverre litt som «fryktet» også. Dårlig tid, ofte underbemannet, og jeg sitter som regel overtid hver vakt og drar hjem med en følelse av at jeg skulle ha gjort mer. Jeg er ikke like effektiv som de andre, og kan føle at samme hvor mye jeg prøver å planlegge og jobbe effektivt så er jeg for treig!

I tillegg er det jo krevende å arbeide med pasienter som har så mange diagnoser på samme tid. De krever ofte mer tid og oppmerksomhet enn hva man kan gi dem. Så jeg vet ikke. Men hva er så drømmejobben? Jeg vet ærlig talt ikke det heller! Kanskje et yngre og mer nytenkende miljø hadde passet meg bedre. Det er ikke til å komme bort ifra at det kan være vanskelig å passe inn på et sykehjem blant kolleger som er fra 40 år og oppover, med rutiner som kan være innarbeidet over flere tiår. Jeg kan føle meg som en skikkelig «viktigper» fra Molde, som stiller spørsmål ved alt og vil vite alt om alle. En blond, barnløs  legefrue i «sin» Mercedes. Man skulle ikke tro det, men mange kan faktisk reagere på det at man kommer fra «storbyen» her omkring og tenke at man er en fisefin snobb som ikke kan koke kaffe engang.

Hvem, hva, hvorfor, når… Jeg vil vite hvilke medisiner jeg deler ut fra dosettene, hvordan de bør gis, hvordan de virker. Hvordan man faktisk tar en urinprøve til dyrkning fra et permanent urinkateter. Hva er den beste pleien å gi terminale pasienter. Hvordan kan man takle utagerende demente. Hvordan opprettholde hver enkelt pasients funksjoner lengst mulig. Jeg vil bli god på det jeg gjør, rett og slett. Men det finnes ikke tid eller rom for det, virker det som. Så jakten fortsetter i det skjulte. Jeg tenker litt på videreutdanning- helsesøster, anestesi, operasjon… Det er så mye å velge i! Helsesøsterutdanningen frister, men det er få stillinger på markedet. Men det tror jeg kunne ha passet meg veldig godt. Tenk alle man kan plukke opp tidlig og kanskje kunne forebygge et liv i elendighet.

Mange tanker. Over og ut!

12003321_10153555499495180_2173805722579577400_n.jpg

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s